fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoseban akcenat na digitalizaciji procesa

Poseban akcenat na digitalizaciji procesa

Pdgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava carina, kako je saopšteno, poseban akcenat stavlja na digitalizaciju procesa, modernizaciju infrastrukture i unapređenje efikasnosti carinskih procedura, kroz nedavnu primjenu sistema za targetiranje pošiljki (CTS), kao i početak primjene Novog komjuterizovanog tranzitnog sistema (NCTS) na nacionalnom nivou.

Ambasadori Njemačke i Velike Britanije, savjetnik ministra u Ambasadi Slovenije, kao i Njemačke agencije za razvojnu saradnju (GIZ) posjetili su prošle sedmice Slobodnu zonu Luke Bar.

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave carina, Maja Vučinić, zahvalila je na podršci koju u kontinuitetu pružaju carinskoj službi Crne Gore u cilju modernizacije i dostizanja EU standarda, kao i jačanju kapaciteta službe.

Tokom posjete Uprava carina je predstavila ključne rezultate postignute u okviru reformi carinske službe tokom početka druge polovine ove godine.

Takođe, istaknuti su prioriteti Uprave, uključujući borbu protiv krijumčarenja, poboljšanja carinskog nadzora i olakšavanje međunarodne trgovine.

Uprava carina je predstavila implementaciju projekta Uspostavljanje elektronskog sistema obrade podataka prije prispjeća robe za pošiljke u pomorskom i poštanskom saobraćaju, i projekta podrške Upravi carina za implementaciju Sistema carinskih odluka (CDS) na nacionalnom nivou, čija primjena se uskoro očekuje.

Među prisutnima bili su ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Peter Felten, britanska ambasadorka Dawn McKen, kao i savjetnik ministra u Ambasadi Slovenije, Borut Valenčić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije