fbpx
23.9 C
Podgorica
August 18, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessPDV u avgustu najveći ikad naplaćen u jednom mjesecu

PDV u avgustu najveći ikad naplaćen u jednom mjesecu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Preliminarni podaci o prihodima budžeta za avgust ukazuju na nastavak pozitivnih trendova, tako da su prihodi budžeta iznad prošlogodišnjeg avgusta za 48,7 miliona, a čak su veći i u odnosu na avgust 2019. za 16 miliona.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Branko Krvavac, kazao je za Prvu da, imajući u vidu da će izdaci biti u avgustu takođe nešto niži od plana, očekuju suficit i u avgustu.

“U avgustu imamo još veći rast poreza na dodatu vrijednost (PDV) u odnosu, da kažem na jul. Tako da u avgustu je PDV dostigao najveći nivo do sada naplaćen u jednom mjesecu preko 80 miliona, odnosno tačno 82,2 miliona EUR”, kazao je Krvavac.

On je poručio da je do sada preko 23 hiljade obveznika fiskalizovano, prenosi portal RTCG.

“Da je promet u periodu od juna do septembra iznosio oko 2,9 milijardi EUR, kao i da je u istom periodu prosječan broj izdatih računa na dnevnom nivou iznosi skoro jedan milion”, naveo je Krvavac.

Krvavac je kazao da će godišnji plan prihoda od turizma u iznosu od 700 miliona EUR biti premašen već na kraju trećeg kvartala.

“Na osnovu svega prethodno navedenog, kao i činjenice da u julu i avgustu tekuće godine imamo veliki rast prihoda koji prvenstveno zavise od prometa, čak i u odnosu na jul i avgust 2019. godine, ali i podatka da je u julu ostvaren broj noćenja turista u kolektivnom smještaju na nivou od 86 odsto, možemo procijeniti da će naš godišnji plan prihoda od turizma u iznosu od oko 700 miliona EUR već biti premašen na kraju trećeg kvartala”, saopštio je Krvavac.

On je poručio da će od januara naredne godine doći do smanjenja poreskog opterećenja na zarade kroz uvođenje neoporezivog dijela zarade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Poraz crnogorskih odbojkaša u Portugalu

Podgorica, (MINA) - Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore poraženi su večeras u predgrađu Porta,...