fbpx
26.8 C
Podgorica
August 9, 2022.
NaslovnicaGlavna vijestOtvaranje rizorta Aman Sveti Stefan pod sudskom zaštitom

Otvaranje rizorta Aman Sveti Stefan pod sudskom zaštitom

Budva, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici budvanske kompanije Adriatic Properties saopštili su da će, nakon rješenja Prvrednog suda, otvoriti Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu ove godine.

Iz Adriatic properties-a su kazali da je Privredni sud u ponedjeljak donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist te kompanije, u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan.

“Nakon ovog rješenja, Adriatic Properties sa zadovoljstvom objavljuje svoju namjeru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu”, navodi se u saopštenju.

Uslovi privremene mjere, kako su objasnili, sprečavaju Hotelsku grupu (HG) Budvanska rivijera kao zakupodavca i Ministarstvo ekonomskog razvoja kao njenog garanta, da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriaticu i njegovim pravima na ekskluzivitet i mirno uživanje u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući susjedne plaže i morsko dobro koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.

“Prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene privremenom mjerom su sve radnje koje mogu štetiti Adriatic-ovom pravu korišćenja rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promjene prava na ekskluzivnost koja uživaju gosti rizorta”, dodaje se u saopštenju.

Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene privremenom mjerom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adriaticu, uključujući i izmjene na imovini rizorta Aman Sveti Stefan.

“Adriatic u potpunosti očekuje da će Budvanska rivijera i Ministarstvo ekonomskog razvoja poštovati uslove privremene mjere”, navodi se u saopštenju.

Iz Adriatic propertiesa su kazali da, nažalost, u svjetlu brojnih, dobro dokumentovanih slučajeva smetnji, nije bilo moguće otvoriti rizort Aman Sveti Stefan prošle godine, zbog ozbiljne i legitimne zabrinutosti za njegove goste i osoblje, odnosno zbog stvari koje su potpuno van njihove kontrole.

“Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzrokovali spriječila je rad rizorta Aman Sveti Stefan na nivoima privatnosti, bezbjednosti i standarda usluge, koje klijentela i osoblje rizorta očekuju i zaslužuju i po kojima je brend rizorta poznat i poštovan”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici Adriatica su kazali da pozdravljaju odluku Privrednog suda da dodijeli privremenu mjeru, jer pruža adekvatnu zaštitu kako bi Adriaticu omogućio bezbjedno i sigurno upravljanje Aman Sveti Stefan rizortom u skladu sa svojim pravima i obavezama za predstojeću sezonu ove godine i dalje.

Adriatic je, prema riječima njegovim predstavnika, veliki lokalni poslodavac i u svakom trenutku je imao najbolje interese šire lokalne zajednice na čelu donošenja odluka.

“Ponovno otvaranje Aman Sveti Stefan rizorta omogućava nastavak izuzetno plodne i produktivne komercijalne veze između Adriatica i Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U srijedu isključenja u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu će bez napajanja električnom energijom ostati:  Podgorica - u...