fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObuka i edukacija za deficitarna zanimanja u okviru industrije knjiga

Obuka i edukacija za deficitarna zanimanja u okviru industrije knjiga

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat pod nazivom Obuka i edukacija za deficitarna zanimanja u okviru industrije knjiga, biće predstavljen danas u sklopu Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja u garažnom dijelu tržnog centra Delta City.

Projekat realizuje izdavačka kuća Obodsko Slovo zajedno sa partnerima Nova knjiga i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore.

Na predstavljanju projekta će, osim članova projektog tima, učestvovati i predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i turizma.

Implementacija projekta počela je u aprilu, a edukativni programi namijenjeni nezaposlenim osobama trajaće narednih pet mjeseci.

“Projekat će omogućiti da zainteresovane nezaposlene osobe iz Crne Gore u narednom periodu steknu osnovna znanja i vještine u izdavačkoj, štamparskoj i knjižarskoj djelatnosti, u okviru osam različitih edukativnih treninga za različite radne pozicije i to urednik, lektor/korektor, marketing menadžer, ilustrator/dizajner, knjigovezac, operater na digitalnoj mašini, agent prodaje i trgovac u knjižari”, navodi se u saopštenju.

Dio polaznika će nakon dvomjesečnog kursa proći i tromjesečnu obuku na radu kod poslodavca, koja će rezultirati zaposlenjem.

Program je namijenjen svim nezaposlenim osobama u Crnoj Gori koje žele da se obuče za deficitarna zanimanja u okviru izdavačke, štamparske i knjižarske djelatnosti, sa cijem zapošljavanja u ovoj ili srodnim oblastima.

Prioritetne grupe nezaposlenih su mlade i osobe ženskog pola, kao i dugoročno nezaposleni.

Takođe, program je namijenjen i društveno odgovornim poslodavcima.

Učešćem u Programu poslodavci dobijaju priliku da kroz tri mjeseca osposobe za rad učesnike koje sami odaberu.

Projekat Obuka i edukacija za deficitarna zanimanja u okviru industrije knjiga je dio Programa Evropske unije (EU) i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Realizacija programa obuka počinje u maju, a sve informacije o projektu se nalaze na sajtu izdavačke kuće Obodsko slovo www.obodskoslovo.me.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije