fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObnovljeno članstvo u još 11 radnih grupa za pregovore

Obnovljeno članstvo u još 11 radnih grupa za pregovore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Obnovljenim članstvom u još 11 radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, unosi se novu energija i snaže kapaciteti za ispunjavanje preostalih obaveza iz procesa pristupanja EU, saopštila je glavna pregovaračica, Zorka Kordić.

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila predlog odluka o obrazovanju 11 radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Kordić je, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, navela da su, obnavljanjem članstva, u sastav radnih grupa primljeni svi oni koji svojim znanjem i iskustvom mogu doprinijeti da se obaveze iz evropske integracije realizuju kvalitetnije i brže, uz neophodnu koordinaciju i sinergiju.

“Odluke su donijete za poglavlja 1 – Sloboda kretanja robe, 3 – Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga, 4 – Sloboda kretanja kapitala, 5 – Javne nabavke, 7 – Pravo intelektualne svojine, 9 – Finansijske usluge, 10 – Informatičko društvo i mediji, 16 – Porezi, 17 – Ekonomska i monetarna unija, 28 – Zaštita potrošača i zdravlja i 33 – Finansijske i budžetske odredbe”, navodi se u saopštenju.

Nakon te, druge serije inoviranih odluka, uz one koje su usvojene na prethodnim sjednicama Vlade, sprovodi se kraju formalno zaokruživanje pregovaračke strukture za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije