fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMujović: Intenzivirati izradu konstrukcija za solarne panele

Mujović: Intenzivirati izradu konstrukcija za solarne panele

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnici Željezare treba da intenziviraju izradu konstrukcija za solarne panele, što će biti osnova za ulazak u reprogram poreskog duga kompanije, rekao je ministar energetike Saša Mujović.

Mujović je, nakon sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i Elektroprivrede, podsjetio da Željezara ima veliki problem sa nagomilanim poreskim dugom, koji je u ovom momentu preko 1,5 miliona EUR.

„Onako kako bi to po zakonu bilo, slijedila bi blokada, odnosno uvođenje stečaja u Željezari“, rekao je Mujović u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je kazao, to bi se negativno odrazilo na zaposlene u Željezari, pa su u srijedu imali plodotvoran sastanak sa direktorom Poreske uprave, Savom Laketićem i potrudili se da pronađu kompromisno rješenje, kako bi radnicima u budućem periodu bile isplaćivane plate.

„Zadatak radnika Željezare jeste da intenziviraju aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno i kao zaključak tog sastanka je da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou kako bi kompanija poslovala na adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za bruto lične dohotke“, rekao je Mujović.

On je dodao da će to biti osnova kako bi se moglo ući kasnije u reprogram poreskog duga i kako bi radnici i svi zaposleni bili zadovoljni i ostvarivali pravo na lični dohodak.

Mujović je naveo da je danas bio nastavak tog razgovora, gdje je razgovarao sa radnicima i predočio im situaciju.

„Predočio sam im da je situacija veoma teška i složena, pozvao ih da zbijemo redove i da jednostavno na mjesečnom nivou radnici proizvode konstrukcija i betonskih stubova za potrebe instalacija tri megavata solarnih panela“, rekao je Mujović.

Kako je kazao, radnici su to prihvatili.

„Zaista se nadam da će rješenje biti kvalitetno i održivo na duže staze“, poručio je Mujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije