fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMartinoviću i Nedoviću pritvor do 30 dana

Martinoviću i Nedoviću pritvor do 30 dana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorički Viši sud odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru Fonda za zaštitu životne sredine (Eko-fond), Jovanu Martinoviću i zaposlenom u toj instituciji, Andreju Nedoviću.

Advokat Martinovića, Mihail Volkov, kazao je da će iskoristiti zakonsko pravo i uložiti žalbu na rješenje, jer, kako je rekao u izjavi za Pobjedu, cijeni da ova odluka nema ni racionalno ni logično utemeljenje.

“To iz razloga što ne postoji osnovana sumnja kao prethodno nužni element za određivanje pritvora, kao ni drugi dodatni, posebni razlozi, koji su potrebni da postoje da bi se donijela ovakva odluka”, rekao je Volkov, prenosi portal Pobjede.

Volkov je dodao da ispitivanje ovog rješenja ide u dalju proceduru, jer sudija za istragu Višeg suda nije prihvatio jasno, temeljno obrazloženo ukazivanje sa njegove strane, na nepostojanje tih razloga.

Martinović i Nedović uhapšeni su početkom sedmice po nalogu Specijalnog državnog tužilastva (SDT), zbog sumnje da su nepropisnom dodjelom emisionih kredita kompaniji Uniprom pribavili korist preko 20 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije