fbpx
11.1 C
Podgorica
December 8, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 18 prijava

Evidentirano 18 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 18 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Kako je navedeno, račune ne izdaju restoran Cvijo, La Ramblas i frizerski salon Alma u Baru, Autolakirerska radnja na Koniku, Army Shop i pekare Montenegro i Orex u Podgorici, restoran Tres Olives u Kotoru, kafe bar Orao u Mojkovcu, DG taksi u Danilovgradu i Vjerina kužina na Cetinju. Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

U proceduri su i pritužbe da je u prodavnici Kovači na Cetinju većina zaposlenih bez ugovora o radu, da se na mliječnom sektoru pijace Gintaš u Podgorici prodaju proizvodi sumnjivog porijekla, da su toaleti u Kliničkom centru nehigijenski, kao i da je u online trgovini na instagram stranici Miran san kupljena roba sa felerom i bez računa.

Građani su se žalili i na bespravnu gradnju vikendice u Kotoru i izdavanje državne zemlje za parking bez ikakve dozvole za rad u Podgorici.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije