fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Očekivao sam manju dozu populizma

Đurović: Očekivao sam manju dozu populizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, komentarisao je set mjera koji je Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) danas predstavio, navodeći da je očekivao manju dozu populizma.

“Iskreno, očekivao sam ipak nešto smislenije i sa manjom dozom populizma. Možda da su dodali nešto oko besmrtnosti, pa da upotpune priču”, napisao je Đurović na platformi X.

Klub poslanika DPS-a predložio je paket mjera za očuvanje životnog standarda građana, koji obuhvata, između ostalog, umanjenje akciza na gorivo do 50 odsto i jednokratnu pomoć od 150 EUR za korisnike najniže penzije.

Poslanik DPS, Nikola Milović, je na konferenciji za novinare pozvao Vladu da, bez odlaganja i po hitnom postupku, usvoji i implementira predložene mjere.

DPS je predložio i obezbjeđivanje jednokratne pomoći u iznosu od 350 EUR za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, kao i svim podstanarima u Crnoj Gori jednokratnu pomoć u iznosu od 300 EUR.

Ta partija predlaže i odobrenje 40 odsto popusta na računima za utrošenu električnu energiju za socijalno-ugrožene kategorije stanovništva, za period do tri mjeseca, kao i oslobađanje plaćanja ili subvencionisanje 100 odsto troškove smještaja i ishrane učenika i studenata korisnika domova u Crnoj Gori za prvo polugodište/semestar.

DPS predlaže i subvencionisanje kupovine ogrijevnog drveta i peleta i to po cijenama 25 odsto nižim od tržišnih za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, kao i obezbjeđivanje dodatne podrške za registrovane poljoprivredne proizvođače u vidu novčane pomoći u iznosu od 100 EUR za period do tri mjeseca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije