fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDržava ima paket akcija dovoljan za donošenje svih odluka

Država ima paket akcija dovoljan za donošenje svih odluka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država Crna Gora u Luci Bar ima većinski paket akcija dovoljan za donošenje svih odluka, osim one o prodaji tog preduzeća, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP), Petar Odžić.

“Zašto država u vremenu kada su procjene da nam fali 350 miliona do kraja godine i kada za narednu planiramo 700 miliona zaduženja, kupuje akcije sopstvene firme, veliko je pitanje. Pogotovo kada znamo da država već ima većinski paket akcija”, naveo je Odžić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, drugo sasvim logično pitanje je zašto država, ako već ima novca, ne uđe u kupovinu Port of Adrije, i tako objedini cijelo područje Luke Bar.

“Da li ‘Open Balkan Vlada’ kompletira svoj konačni cilj, da sve državne resurse stavi u službi tuđih interesa, ili je po strani samo loša procjena, ostaje da se vidi. Simptomatično je i to zašto premijer i par njegovih ljudi, koliko mu je ostalo u Vladi, čitav posao vodi mimo resornog ministarstva, bez ikakve valjane analize”, kazao je Odžić.

On smatra i da je lose što se kupovina medijski najavljuje sedmicama, što izaziva značajan rast cijena akcija na berzi, zbog čega je Montenegroberza i donijela odluku o razvrstavanju akcija, kako bi fokus i praćenje usmjerila baš na dešavanja oko kupovine akcija Luke Bar.

“Na kraju, ako se insajder informacijama puštenim u javnost desio veliki rast cijena akcija manjinskih akcionara, nameće se realno pitanje ko se sve tu ovajdio, osim manjinskih akcionara Luka Bar”, zaključio je Odžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije