fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDostaviti predloge projekata koji se mogu naći u Programu razvoja Prijestonice

Dostaviti predloge projekata koji se mogu naći u Programu razvoja Prijestonice

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje pozvala je zainteresovane da dostave predloge projekata koji se mogu naći u Programu razvoja tog grada za narednu godinu.

„Zakonom o Prijestonici, za potrebe njenog razvoja u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u visini od 0,6 odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta države“, navedeno je u saopštenju.

Njima se mogu finansirati projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni, infrastrukturni, oni za na očuvanje kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, za valorizaciju turističkih potencijala, oni od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali od značaja za razvoj Prijestonice.

„Zakon o Prijestonici predviđa da je gradonačelnik dužan da predlog godišnjeg Programa razvoja Prijestonice za narednu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave, dostavi Senatu najkasnije do 1. oktobra“, rekli su iz Prijestonice.

Godišnji Program razvoja Prijestonice Senat usvaja najkasnije do 1. novembra.

„U cilju pripreme nacrta Programa razvoja, pozivaju se sva zainteresovani građani i preduzeća, političke partije, mjesne zajednice, nevladine organizacije i drugi zainteresovani subjekti da najkasnije do 16. juna, dostave predloge projekata koji se mogu naći u Programu za razvoj Prijestonice Cetinje za narednu godinu“, navodi se u saopštenju.

Predloge projekata potrebno je, kako se zaključuje, dostaviti neposredno na arhivi Prijestonice Cetinje sa naznakom Predlog projekata za izradu nacrta Programa razvoja Prijestonice Cetinje za narednu godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...