fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCBCG nagradila najbolje studente ETF-a

CBCG nagradila najbolje studente ETF-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) nagradila je tri najbolja studenta Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta Crne Gore za ovu godinu, novčanim nagradama u iznosu od po 500 EUR.

Tim povodom, guverner CBCG Radoje Žugić primio je danas dekana ETF-a Sašu Mujovića i nagrađene studente Vladimira Novovića, Mitra Otaševića i Vuka Đukanovića.

Žugić je kazao da je čast i zadovoljstvo Centralne banke da nagradi mlade ljude usmjerene ka nauci, navodeći da je u pitanju samo jedna u nizu aktivnosti kojima vrhovna monetarna institucija, kao društveno odgovorna i naučno orjentisana, podržava nauku i naučna istraživanja.

“CBCG tradicionalno podržava najbolje studente, prvenstveno kroz Godišnju nagradu koju od 2007. dodjeljujemo za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad iz oblasti bankarstva, monetarne politike i terorije. O ulaganjima CBCG u nauku svjedoči i naš časopis Centralno bankarstvo u teoriji i praksi koji je prema Scopus indeksu svrstan u 20 odsto najboljih naučnih časopisa u svijetu”, naveo je Žugić.

Mujović i studenti zahvalili su guverneru na podršci i nagradi. Mujović je naveo da ga raduje da rukovodstvo Centralne banke razumije značaj nauke.

“Danas je CBCG nagradila naše najbolje studente, iskazujući društvenu odgovornost i vjeru u sopstvenu državu i kadar koji se u njoj školuje. Iz mog ugla to je patriotizam i pravi doprinos razvoju države”, rekao je Mujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije