fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBojanić: Sjutra počinje proces osnivanja nove avio-kompanije

Bojanić: Sjutra počinje proces osnivanja nove avio-kompanije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će već sjutra početi proces osnivanja nove avio-kompanije, najavio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić i dodao da će pokušati da obezbijede da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije još par mjeseci.

“Status MA je nedefinisan. Pokušavamo da na neko vrijeme održimo kompaniju u životu, samo u prelaznom periodu, do formiranja nove”, rekao je Bojanić u emisiji Reflektor televizije Vijesti.

On je dodao da je stav Vlade da Crna Gora, kao turistička zemlja, mora da ima nacionalnu avio-kompaniju.

Bojanić je rekao i da će Vlada napraviti avio-kompaniju da bude na ponos svima u Crnoj Gori, ali da ne liči na MA, koji je svakome dužan na desetine mliona EUR.

On je saopštio da će za osnivanje nove avio-kompanije trebati šest do devet mjeseci.

“Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije (EK) i neke velike evropske avio-kompanije”, rekao je Bojanić i dodao da planiraju da preuzmu dio osoblja MA za novu kompaniju.

On smatra da bi MA mogao da nastavi da radi još mjesec ili dva, ukoliko se u saradnji sa EK odgode neka plaćanja, a novim osnivačkim kapitalom kupi dio opreme.

“Sve je to na ivici poštovanja Zakona o zaštiti konkurencije, ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima”, poručio je Bojanić.

Najčitanije