fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić: Letovi iz Podgorice i Tivta za Beograd vjerovatno u junu

Bojanić: Letovi iz Podgorice i Tivta za Beograd vjerovatno u junu

Beograd, (MINA-BUSINESS) – Nova crnogorska avio kompanija ToMontenegro će, prema očekivanjima ministra za kapitalne investicije, Mladena Bojanića, prve letove na relaciji Podgorica – Beograd i Tivat – Beograd uspostaviti u junu.

Bojanić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegom iz Srbije, Tomislavom Momirovićem, održanoj u Beogradu, rekao da su se te dvije linije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore.

“Znate da smo imali problem sa našom nacionalnom avio kompanijom Montenegro Airlinesom (MA), koja više finansijski nije mogla da funkcioniše. Sve što bude bila obaveza, mi ćemo preusmjeriti na sebe i to ćemo brzo riješiti”, kazao je Bojanić.

On je dodao da nova kompanija ToMontenegro radi na tome da što prije uspostavi vazdušni saobraćaj na relaciji Podgorica – Beograd i Tivat – Beograd, prenosi Tanjug.

Bojanić je naveo i da su te destinacije važne zbog protoka ljudi i za turističku privredu Crne Gore.

“Optimistički je ostvarivo da početkom juna imamo prve letove na ovim destinacijama”, rekao je Bojanić.

On je naveo da je sa Momirovićem razgovarao i na temu drumske povezanosti Srbije i Crne Gore i kao najbitniji projekat istakao autoput koji će povezati Beograd i Bar.

“Mi smo pri kraju jedne dionice autoputa sa željom da što prije nastavimo dalje. U tom cilju napravili smo dogovor da naši timovi zajedno rade na definisanju konkretnih tačaka budućeg autoputa na granici Boljare i da potpišemo taj sporazum”, precizirao je Bojanić.

U cilju efikasnijih graničnih prelaza, Bojanić je kazao da će se raditi na tome da tu postoji samo jedan granični prelaz.

Bojanić je naveo da je sa Momirovićem razgovarao o željezničkoj infrastrukturi i najavio da će u narednih nekoliko mjeseci u Bijelom Polju biti zajednički granični prelaz.

“Neće više biti duplirana granica, umjesto dvije granice imaćemo jednu na kojoj će se završavati sve carinske i administrativne procedure što će poboljšati efikasnost željezničkog saobraćaja”, rekao je Bojanić.

Najčitanije