fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBjelasica Rada odgodila proizvodnju za februar

Bjelasica Rada odgodila proizvodnju za februar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Probna proizvodnja u bjelopoljskoj Fabrici mineralne vode Bjelasica Rada trebalo bi da počne naredne sedmice i trajaće do 15. februara nakon čega slijedi komercijalni rad i proizvodnja za tržište, saopštio je suvlasnik kolašinske kompanije Water Group, Boris Rašković.

Prema ranijim najavama, testna proizvodnja trebalo je da počne u decembru. Kako tvrdi Rašković, u Water group-u, koji je u martu prošle godine kupio bjelopoljsko preduzeće, ne očekuju da će više biti kašnjenja u pripremi proizvoda za crnogorsko tržište.

“Manje-više sve je završeno. Ostaju samo finese”, kazao je Rašković Dnevnim novinama i dodao da će probna proizvodnja trajati deset do 15 dana.

Nakon toga, kako je naveo, slijedi komercijalni rad fabrike i priprema proizvoda za plasman na domaće tržište.

“Oko 1. marta, proizvodi Bjelasice Rade naći će se na tržištu”, rekao je Rašković, navodeći da se u ovom trenutku u fabrici šteluju mašine.

Rašković je kazao i da imaju dovoljno sirovine za tri do četiri mjeseca proizvodnje. Kada je riječ o zaposlenima, u procesu proizvodnje je 15 radnika, dok će u distribuciji zaposliti još petoro.

Proces proizvodnje, kako je kazao, startovaće sa 20 zaposlenih. On je dodao i da je Water group do sada sve isfinansirao.

“Još nijesmo podvukli sumu ukupnih finansija u bjelopoljsko preduzeće, ali trenutno možemo reći da, bez sirovine, iznosi nešto više od četiri miliona EUR”, rekao je Rašković.

Kako je ranije kazao, fokusirani su na crnogorsko tržište, ali razmišljaju i o širenju na region.

Kolašinska firma Water group, koja u svom vlasništvu ima i fabriku vode Suza, kupila je Bjelasicu Radu za više od milion EUR.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...