fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBebama rođenim u Nedjelji štednje na poklon po 400 EUR

Bebama rođenim u Nedjelji štednje na poklon po 400 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić i izvršni direktori poslovnih banaka potpisali su danas Sporazum o realizaciji kampanje Nedjelja štednje, koja se, pod sloganom Prvi korak u sigurnu budućnost, sprovodi 19. put zaredom.

Kampanja Nedjelja štednje se realizuje povodom Svjetskog dana štednje, koji se obilježava danas.

„Sve bebe rođene tokom Nedjelje štednje, od 31. oktobra do 6. novembra, čiji roditelji otvore štedni račun u nekoj od poslovnih banaka u Crnoj Gori, dobiće na poklon svoju prvu štednju“, navodi se u saopštenju CBCG.

CBCG poklanja po 200 EUR, a poslovna banka u kojoj roditelji otvore štednu knjižicu, još 200 EUR.

„Ukupan iznos od 400 eura biće deponovan na štedni račun djeteta i oročen na godinu, nakon čega roditelji mogu podići novac ili nastaviti da štede“, objasnili su iz CBCG.

Uz zahvalnost bankama na kontinuiranoj podršci u promovisanju štednje kao važnog dijela finansijske pismenosti, Žugić je istakao da su zahvaljujući Nedjelji štednje, u prethodnih 18 godina svoju prvu štednju dobile 2,54 hiljade beba, za šta je CBCG izdvojila 541 hiljadu EUR, a komercijalne banke još toliko.

Da bi ostvarili pravo na prvu štednju, roditelji djece rođene tokom Nedjelje štednje treba najkasnije do 31. marta naredne godine da otvore štednu knjižicu u jednoj od poslovnih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dijete.

Pored darivanja prve štednje, CBCG u sklopu Nedjelje štednje organizuje i brojne edukativne aktivnosti.

„Prva u nizu, izložba radova cetinjskih osnovaca pod nazivom Maštam i štedim, realizovana je 28. oktobra u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta Crne Gore. Kampanja se nastavlja radionicama u crnogorskim osnovnim školama na temu novca, štednje, bankarstva i bankarskih proizvoda, kao i predavanjima za učenike srednjih škola“, zaključili su iz CBCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...