fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazoviću dopustiti da Crnoj Gori vrati investicioni ugled

Abazoviću dopustiti da Crnoj Gori vrati investicioni ugled

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, treba pustiti da završi započeti posao i vrati ugled Crnoj Gori kao sigurnoj investicionoj destinaciji, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović.

“Crna Gora nema vremena za gubljenje i sve dalje kalkulacije vode ka tome da prekinemo započetu borbu Abazovića za bolje i pravednije društvo. Na dobrom smo putu, fali nam još par koraka i treba omogućiti Abazoviću da završi započeto zarad svih građana i građanki Crne Gore”, naveo je Đurović u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Đurović, koji je i ministar ekonomskog razvoja i turizma, kazao je da je Crnoj Gori potreban siguran investicioni ambijent, u kojem visoka stopa korupcije i kriminala neće biti faktor koji će ozbiljne svjetske kompanije tjerati daleko od Crne Gore.

“Reforme koje je započela 43. Vlada i Abazović su išle ka tome da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja u kojoj postoji vladavina prava i koja garantuje sigurnost investicija. Dokaz za to je podatak da je nivo stranih direktnih investicija na kraju juna iznosio 508,03 miliona EUR ili 45,3 odsto više u odnosu na uporedni period”, dodao je Đurović.

Prema njegovim riječima, rušenjem Vlade Abazovića 19. avgusta, taj proces je usporen sa ozbiljnim posljedicama da se proces reformi i zaustavi.

To bi, kako je zaključio Đurović, imalo za posljedicu vraćanje Crne Gore u prošlost, kada je bila prepoznata kao zemlja u kojoj su se najbolje snalazili oni koji su se bavili raznim nelegalnim poslovima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije