fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Preusmjerićemo dio turista ka sjeveru

Abazović: Preusmjerićemo dio turista ka sjeveru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomski razvoj ne može funkcionisati bez vladavine prava i obrnuto, saopštio je premijer Dritan Abazović i dodao da najveću zabrinutost po tom pitanju ima premu sjeveru države.

Abazović je na događaju Otvoreno sa premijerom, koji je organizovala Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham), kazao da će se otkrivanjem novih turističkih tržišta dio turista preusmjeriti prema sjeveru.

“Uz to idu važni infrastrukturni projekti, među kojima je završetak auto-puta”, naveo je Abazović i dodao da bi i aerodrom u Beranama trebalo staviti u funkciju.

Prema njegovim riječima, za realizaciju mnogih projekata potrebna je podrška lokalnih opština od kojih očekuje da makar ne opstruiraju, ako ne mogu da pomognu.

Abazović je poručio i da će sadašnja Vlada biti najotvorenija od svih do sada i da će uvijek biti spremna za dijalog.

On je rekao da Crna Gora nikada nije bliža Evropskoj uniji (EU), da su pristupili razgovoru sa svim investitorima u Crnoj Gori i da će svi koji hoće da rade imati podršku.

Kada je u pitanju poreska politika, Abazović smatra da Crna Gora treba da ima atraktivne poreske stope, kako bi privlačila strane investicije.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Judy Rising Reinke, saopštila je da je značajno što se jača saradnja između Vlade i privatnog sektora.

“Važno je da Vlada i privatni sektor imaju otvoreni dijalog. Ta saradnja između AmCham-a i Vlade će unaprijedi biznis klimu u Crnoj Gori”, smatra Rising Reinke.

Kada je u pitanju rad nove Vlade, ona je navela da je ohrabrena onim što vidi i čuje.

Rising Reinke je ocijenila i da je transparentosti u poslovanju značajna.

“Nedostatak transparentnosti znači gubitak povjerenja. Kada rada zajedno, privatni i javni sektor stvaraju nove ekonomske šanse”, poručila je Rising Reinke.

Izvršni direktor AmCham Montenegro, Marko Miročević, saopštio je da transparentan i poslovni ambijent, uz vladavinu prava, može privući nove investitore.

On je najavio i da će Vlada i AmCham na današnjem događaju potpisati Memorandum o saradnji u okviru novog programa Komore pod nazivom Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga, čime počinje nova faza intenzivnijeg partnerstva na putu unapređenja poslovnog ambijenta, čiji je glavni cilj vladavina dijaloga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Borusije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije pobijedili su večeras u Dortmundu ekipu Pari Sen Žermena...