fbpx
NaslovnicaGlavna vijestTreći paket ekonomskih mjera najkasnije u prvoj sedmici juna

Treći paket ekonomskih mjera najkasnije u prvoj sedmici juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) ima zadatak da nađe najbolje rješenje za pokretanje ekonomije, otvaranje granica i dolazak turista, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da se treći paket ekonomskih mjera može očekivati najkasnije u prvoj sedmici juna.

„Treći paket ekonomskih mjera je u pripremi i nastojaćemo da ispoštujemo rokove, da one budu usvojene krajem maja, početkom juna, odnosno najkasnije u prvoj sedmici sljedećeg mjeseca“, rekao je Marković na konferenciji za novinare nakon sjednice NKT-a.

On je kazao da će treći paket ekonomskih mjera biti usmjeren na podsticaje za cijelu ekonomiju, naročito za turistički sektor i restrukturiranje privrede na srednji rok.

Marković je saopštio da Vlada želi da stvori pretpostavke i promoviše alate i mehanizme kako bi se u Crnoj Gori proizvodilo više nego sada, da bi se smanjila uvozna zavisnost, a njeni resursi i potencijali stavili u funkciju razvoja.

“Mi imamo resurse, a pokazalo se da imamo i pojedince koji su sposobni da ih valorizuju. Država tu treba da obezbijedi podsticaje i na taj način pomogne da se ide u tom pravcu. To neće biti sanacione, već mjere podrške i namijenjene restrukturiranju”, naveo je Marković.

On je dodao da je je Vlada kroz dva seta ekonomskih mjera uspjela da sačuva ekonomiju za period koji dolazi, a da je u pripremi i treći.

„Država će uraditi sve da podršku osjeti svaka kompanija, preduzetnik i pojedinac. Sve što smo na tom planu uradili prilagođeno je našoj ekonomiji i potrebama, bez straha koliko će se novca potrošiti“, objasnio je Marković.

On je kazao i da globalna kretanja ukazuju na mogućnost proširenja kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granice, što će pokrenuti crnogorsku vazdušnu i avio-industiriju, podstaći turizam i omogućiti rad u vezanim djelatnostima.

„Dakle, sačuvaćemo radna mjesta i osigurati mapiranu sigurnost naših porodica“, zaključio je Marković.

Najčitanije