fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBojana Gojković ide na Olimpijske igre

Bojana Gojković ide na Olimpijske igre

Podgorica, (MINA) – Crnogorska bokserka Bojana Gojković učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 54 kilograma, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Iz COK-a su kazali da ih je tripartitna komisija, u saradnji sa bokserskom jedinicom Pariz 2024., obavijestila da je Gojković dobila mjesto na Olimpijskim igrama, na osnovu prijave COK-a.

Gojković će biti prva bokserka iz Crne Gore koja će se takmičiti na Olimpijskim igrama.

Iz COK-a su istakli da specijalna pozivnica za Gojković naglašava njen izuzetan talenat
i potencijal koji donosi sportu.

“I potvrda je sjajnih rezultata na međunarodnim takmičenjima, kao i činjenice da je olimpijsku vizu zaslužila u ringu i na nedavno održanom kvalifikacionom turniru na Tajladnu”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović, čestitao je Gojković na plasmanu na Olimpijske igre kao najvećem momentu u karijeri i istorijskom trenutku za crnogorski boks.

„Ovo je izuzetan uspjeh koji svjedoči o tvom predanom radu, disciplini i izvanrednim sportskim vještinama. Tvoj trud i posvećenost nijesu prošli nezapaženo, i ova pozivnica je zaslužena nagrada za sve što si postigla u dosadašnjoj karijeri, a tvoj uspjeh je inspiracija za sve mlade sportiste u našoj zemlji”, poručio je Simonović.

On je rekao da vjeruje da će Gojković nastaviti da sve čini ponosnim i da će dostojno predstavljati Crnu Goru u Parizu.

Gojković je šest puta zaredom dobila priznanje za najbolju mladu sportiskinju u izboru COK-a.

Vlasnica je evropskog seniorskog srebra,
kao i u konkurenciji takmičarki do 22 godine, i srebrne medalje sa Mediteranskih igara u Oranu, 2022. godine.

Osvojila je i dvije titule na juniorskim šampionatima Evrope, kao i dvije na Evropskom prvenstvu za mlade.

Selektor Nikola Ružić kazao je da je ponosan što je Gojković dobila licencu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Na taj način je dobila ono što je i zaslužila svojim nastupima na posljednjem kvalifikacionom turniru na Tajlandu. Ona svojom rezultatima i sportskim vještinama zaslužuje da bude na najvećoj sportskoj smotri. To je velika stvar za naš boks i sport”, rekao je Ružić.

On je naglasio da garantuje svima da u Pariz ne ide zbog Ajfelove kule, nego da ostvari san koji sanja dugo godina unazad.

“Daćemo sve što možemo da ostvarimo taj cilj. Takođe želim da izrazim veliku zahvalnost Crnogorskom olimpijskom komitetu kao i Bokserskom savezu Crne Gore koji su nakon dešavanja na Tajlandu čvrsto stali iza Bojane kao svog sportiste i to je urodilo plodom”, poručio je Ružić.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Plasman na Olimpijske igre već su obezbijedili teniserka Danka Kovinić, jedriličar Milivoj Dukić i muška vaterpolo reprezentacija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije