15.8 C
Podgorica
April 5, 2020.
Naslovnica Crna Gora Na sastanku sa predstavnicima NVO otvoreno više važnih pitanja

Na sastanku sa predstavnicima NVO otvoreno više važnih pitanja

Podgorica, (MINA) – Više važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama otvoreno je na današnjim sastancima premijera Duška Markovića sa predstavnicima Centra za monitoring (CEMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastancima, koje Marković vodi u okviru inicijative Savez za Evropu, predložene su aktivnosti u cilju bržeg napretka Crne Gore na putu ka EU, boljih rezultata u oblasti vladavine prava, nezavisnosti i transparentnosti institucija kao i samog procesa evropske integracije i jačanja međusobnog povjerenja.

Navodi se da je tokom razgovora sa predstavnicima CEMI-ja, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora te organizacije Zlatkom Vujovićem, posebna pažnja posvećena predlozima za proaktivan pristup u pronalaženju rješenja važnih za snaženje povjerenja u izborni proces.

Iz Vlade su kazali da je, osim o tim temama, sa izvršnom direktoricom CRNVO Anom Novaković i njenim koleginicama, razgovarano i o pitanjima važnim za jačanje povjerenja između Vlade i civilnog sektora.

„Vlada, koja je na čelu sa premijerom Markovićem pokrenula Savez za Evropu, želi sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovor o mogućim rješenjima kojima će se prevazići podjele u društvu kako bi se ostvario naš nesporan cilj – puna integracija Crne Gore u EU“, kaže se u saopštenju.

Interes Vlade je, kako se navodi, svakako i veće povjerenje, bolja saradnja i rezultat koji iz toga treba da proistekne.

Sastanku su prisustvovali i ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Najčitanije

Veliko interesovanje za kredite za likvidnost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investiciono-razvojnom fondu (IRF) je za sedmicu stiglo 430 zahtjeva za kreditnu...