fbpx
NaslovnicaCrna GoraLjubav i poštovanje prema državi nemaju cijenu, ni alternativu

Ljubav i poštovanje prema državi nemaju cijenu, ni alternativu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Duško Marković čestitao je Međunarodni dan mladih poručivši omladini da ljubav i poštovanje prema svojoj državi nema cijenu, ni alternativu.

“Samo zajedničkim naporima, sa Crnom Gorom u srcu, možemo osigurati da naša zemlja bude još bolje i još bogatije mjesto za život”, kazao je Marković.

On je poželio mladima da budu dravi, srećni i uvaženi, i da i dalje doprinose razvoju i napretku naše Crne Gore.

On je u poruci naveo da sve što se radilo i postiglo u prethodnom periodu ima samo jedan cilj – razvijenu državu koja besplatno školuje omladinu i otvara nova radna mjesta za svoje mlade, integrišući ih u procese kreiranja i donošenja odluka.

„Ali odgovornost za rješavanje brojnih izazova, jednako kao i za odabir životnih i karijernih puteva, ne leži isključivo na državi i njenim institucijama, već i na vama. Vaša životna i stvaralačka energija i u vremenu pred nama treba da bude pokretačka snaga društvenih procesa i daljih pozitivnih promjena”, rekao je Marković.

On je naglasio da će učiniti sve da se mladima obezbijede još bolje prilike za njihov uspjeh i napredovanje.

Premijer je obraćanje završio pozivom mladima na ljubav i poštovanje prema svojoj državi.

„Ljubav i poštovanje prema svojoj državi nema cijenu, a ni alternativu. Samo zajedničkim naporima, sa Crnom Gorom u srcu, možemo osigurati da naša zemlja bude još bolje i još bogatije mjesto za život vas i generacija koje dolaze“ – poručio je Marković.

Najčitanije