fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Moja agenda je za bolju državu svih nas

Krivokapić: Moja agenda je za bolju državu svih nas

Podgorica, (MINA) – Vlada je apsolutno opredijeljena da Crna Gora bude prva sljedeća članica Evropske unije (EU) i moja agenda nije protiv bilo koga, već za bolju državu svih, u svakom kutku države, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, poručio da neće biti selektivne pravde i povlašćenih.

Krivokapić je, povodom 200 dana rada Vlade, rekao da je, kada je 4. decembra preuzeo da vodi Vladu, epidemija koranavirusa bila u jeku sa preko deset hiljada aktivnih slučajeva, a ekonomija u nikad većoj recesiji sa padom od 15,2 odsto.

„Nakon samo 200 dana, dobrim upravljanjem, epidemiju smo stavili pod kontrolu, od svjetskog vrha po broju zaraženih došli smo do zemlje sa trećinom vakcinisane populacije. Danas imamo samo 288 aktivnih slučajeva“, rekao je Krivokapić.

On smatra da je usvajanjem Izmjena i dopuna spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odmah nakon preuzimanja vlasti počela nova era u kojoj su vjerska prava i slobode potpuno zaštićene, a crkve i vjerske zajednice slobodne u vjerskom životu bez miješanja izvršnih organa vlasti.

„Dokazali samo da ispunjavamo obećanja. Hoćemo očuvanu Crnu Goru i racionalno korišćenje prostora. Zato je Vlada stavila moratorijum na detaljni urbanistički plan (DUP) Budva Centar i DUP Bečići. Ovo je poruka da opšte blago Crne Gore nijedan pojedinac ni interesna grupa ne može prisvojiti“, naveo je Krivokapić.

On je poručio da nema nasilnog otimanja imovine, selektivne pravde i povlašćenih.

„Područje parka prirode Platamuni proglasili smo kao prvo zaštićeno morsko područje, što je i prvi korak u planiranju prostora mora. Kreiramo novi pristup očuvanju prostora Crne Gore“, kazao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije