fbpx
NaslovnicaCovid19Kazne prvog dana u iznosu od pet hiljada EUR

Kazne prvog dana u iznosu od pet hiljada EUR

Nikšić, (MINA) – Službenici Lokalnog štaba opštine Nikšić kaznili su tokom prvog dana pojačane kontrole vlasnike dva lokala u centru grada ukupnim iznosom od pet hiljada EUR, zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) u teškoj situacji uslovljenoj koronavirusom i prekoračenja dozvoljenog novoa buke.

Šef opštinskog Lokalnog štaba Novica Milović saopštio je da je ugostiteljski objekat u Njegoševoj ulici kažnjen za pravno lice dvije hiljade EUR i za odgovorno lice u pravnom licu sa još 500 EUR zbog nepoštovanja mjera NKT-a.

“Komunalna policija kaznila je i vlasnika ugostiteljskog objekta na Trgu Slobode zbog prekoračenja dozvoljenog nivoa buke ukupnim iznosom od 2,5 hiljada EUR, a podnijeće i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja mjera NKT, za koji je minimalna kazna 2,5 hiljade”, precizirao je Milović.

On je ukazao da su ostali ugostitelji u Nikšiću ispoštovali poziv da u teškoj situaciji sa velikim brojem oboljelih od koronavirusa u tom gradu otkažu žurke i svirke sa “živom” muzikom, dok su pabovi obustavili rad.

“Pojačane kontrole zbog situacije u Nikšiću nastavljamo i dalje, jer se i danas očekuje povećanje broja inficiranih. Poštovanje preporuke za obavezno nošenje maski znatno je poboljšano, kao i boravka na javnim površinama”, ukazao je Milović.

On je pozvao sve građane da se pridržavaju propisanih mjera i svedu na minimum sve aktivnosti koje mogu prouzrokovati širenje epidemije.

Lokalni štab opštine Nikšić čine službe Komunalne policije, Uprave policije, Sekretarijat za inspekcijski nadzor, Turističke inspekcije, Inspekcija rada i za bezbjednost hrane, a u subotu započetim pojačanim kontrolama zbog teške situacije sa koronavirusom u gradu učestvuju i republički turistički inspektori.

Najčitanije