fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoš se utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade

Još se utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade

Podgorica, (MINA) – Izviđajni postupak u slučaju saobraćajne nezgode koja se dogodila u nedjelju u Podgorici je u toku i neophodno je poštovati prezumpciju nevinosti učesnika u tom događaju, saopštili su iz Uprave policije, navodeći da se još utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade.

Iz policije su kazali da su njihovi službenici radnje iz svoje nadleženosti preduzeli profesionalno, u skladu sa zakonom i po instrukcijama tužioca koji je rukovodio uviđajem.

„Vozač nije mogao biti uhapšen po osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima jer nije utvrđeno koje upravljao vozilom u trenutku saobraćajne nezgode“, rekli su iz policije.

Kako su naveli, patrola je izašla na lice mjesta i zatekla dva vozila, podgoričkih registarskih oznaka.

„Jednim vozilom je upravljao D.P, dok se još utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da niko nije vrijeđao pripadnike policije prilikom preduzimanja službenih radnji.

„Na licu mjesta policija je zatekla oba vozila sa vidno istaknutim registarskim oznakama, a po izjavama učesnika saobraćajne nezgode i četiri svjedoka, na licu mjesta nijesu mijenjanje registarske oznake na navedenim vozilma“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su uvidom u saobraćajne dozvole njihovi službenici utvrdili da su oba vozila uredno registrovana na području Podgorice.

„A.Ć. je policiji kazao da je on upravljao vozilom. N.K. je nakon deset minuta od započetog izviđaja došao na lice mjesta saobraćajne nezgode kada je izjavio da on nije upravljao vozilom“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su službenici saobraćajne policije alkotestirali sve osobe zatečena na licu mjesta, a ne kako se navodi u službenim prostorijama policije.

Kako su naveli, ustanovljeno je da A.Ć. ima 0,1 promil alkohola u organizmu, N.K. 1,2 promila, dok D.P. nije imao alkohola u organizmu.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koja je naložila da se od sve tri osobe izuzme krv na analizu i da se puste nakon uzetih izjava obzirom da nije utvrđeno ko je vozač“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da njihovi pripadnici nijesu mogli da pokrenu pitanje prekršajne odgovornosti i eventualno hapšenje po Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju na putevima, sa obzirom na to da nije utvrđeno ko je vozač.

„Državni tužilac rukovodi izviđajem i policija sve mjere i radnje sprovodi po nalogu tog tužioca“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije