fbpx
NaslovnicaCrna GoraPorodica Abazović donirala CT skener Domu zdravlja Ulcinj

Porodica Abazović donirala CT skener Domu zdravlja Ulcinj

Podgorica, (MINA) – Porodica Abazović donirala je Domu zdravlja Ulcinj CT skener, vrijedan 300 hiljada EUR.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da je porodica Abazović ulcinjskom Domu zdravlja poklonila novac, prethodno sakupljen za liječenje njihovog sina koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine.

Dom zdravlja Ulcinj, tim povodom, danas su posjetili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je ocijenila da je to veliki dan za zdravstveni sistem u Ulcinju i sve njegove građane.

“Od danas možemo da se pohavlimo da građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat, koji se sada nalazi u Domu zdravlja zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović, koja je donirala sredstva za nabavku”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naglasila značaj tog skenera u dijagnostici i liječenju svih građana Ulcinja i šire, kojima će medicinska pomoć ubuduće biti potrebna.

“Još jednom želim da izjavim najiskrenije saučešće zbog bola za prerano izgubljenim članom familije Abazović“, navela je Borovinić Bojović.

Abazović je ocijenio da je ovo istorijski dan za Ulcinj.

“Dijelimo i radost i bol danas u Ulcinju, uz veliku zahvalnost Borovinić Bojović i njenom i timu Doma zdravlja Ulcinj, na čelu sa direktoricom Sadije Holaj“, naveo je Abazović.

On je kazao da su uspjeli u namjeri porodice Abazović i njegovog brata Almira da konačno instaliraju i uspostave skener u Ulcinju.

“Ja sam siguran da bi Emro danas bio vrlo ponosan na sve nas, i vjerujem da je on na jednom ljepšem mjestu nego gdje smo mi. Na ovaj način vraćen je i dug prema građanima, Ulcinja naročito, ali i Crne Gore i regiona i sa svih meridijana koji su iskazali veliku solidarnost u jednom trenutku”, naveo je Abazović.

Holaj je istakla da je donacija korak bliže kompletiranju najsavremenije zdravstvene usluge.

“Srećni smo što imamo priliku da ove procedure ponudimo i u našem gradu jer ćemo tako svima skinuti teret putovanja u institucuje van Ulcinja”, kazala je Holaj.

Ona je navela da je za svakog od njih blagoslov biti okružen ljudima koji su dobrotvorni i velikodušni.

„Neka nam čin porodice Abazović bude putokaz u budućnost”, rekla je Holaj.

Iz Ministarstva su kazali da je ovo prvi put da se na nivou primarne zdravstvene zaštite u Ulcinju omogućava snimanje na CT skeneru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije