fbpx
NaslovnicaArhivaUnited Grupa preuzela bugarsku Novu

United Grupa preuzela bugarsku Novu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, United Grupa, završila je danas akviziciju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

„Televizija sa nacionalnom frekvencijom NOVA TV, deset televizijskih kanala, najveća online platforma Net Info, koju posjećuje čak 80 odsto stanovnika Bugarske u prosjeku svakog mjeseca i četiri radio stanice, dio su Nova Broadcasting Group”, navodi se u saopštenju United Grupe.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u jugoistočnoj Evropi, u Crnoj Gori posluje kompanija Telemach Crna Gora i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituje televizija Nova M.

Izvršna direktorka United Grupe, Victoriya Boklag, kazala je da joj je drago što može da poželi dobrodošlicu kompaniji Nova i njenim zaposlenima u porodicu United Grupe.

“Bugarska je atraktivno tržište za nas i Nova će kao dio Grupe nastaviti da jača svoj položaj. Snažna povezanost između Nove i naših drugih medijskih kompanija, daje nam priliku da stvorimo sinergetski efekat i dalje investiramo u lokalni sadržaj koji će oduševiti naše korisnike”, rekla je Boklag.

Poslovanje Nova Broadcasting Group u okviru United Grupe nadziraće bivši direktor RTL-a i televizijski stručnjak, Dirk Gerkens, koji ima više od 25 godina iskustva u medijima.

Akvizicija Nova Broadcasting Group je dio strategije United Grupe, da posjeduje i telekomunikacione i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Platforma United Grupe kombinuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u jugoistočnoj Evropi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, proizvodi više od 20 hiljada sati originalnog sadržaja svake godine i emituje više od 30 kanala koji su dostupni za terestrijalnu, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

Najčitanije