fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan memorandum o saradnji između Rudnika uglja i Građevinskog fakulteta

Potpisan memorandum o saradnji između Rudnika uglja i Građevinskog fakulteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Memorandumom o saradnji potpisanim između Rudnika uglja i Građevinskog fakulteta predviđena je razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke projekte u oblastima povezanim sa građevinarstvom.

Memorandum su 31. maja potpisali izvršni direktor Rudnika uglja, Nemanja Laković i dekanica te visokoškolske ustanove, Marina Rakočević.

“Memorandumom je predviđena razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke stručne i naučno-istraživačke projekte, organizovanje radionica, okruglih stolova, konferencija i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa, u oblastima povezanim sa građevinarstvom”, navodi se u saopštenju.

Cilj memoranduma je i stvaranje mogućnosti sprovođenja stručne prakse za studente, i drugih aktivnosti koje su od značaja za studente i potpisnike memoranduma.

Laković je rekao da će ta saradnja biti važan doprinos razvoju Rudnika uglja kao značajnog privrednog subjekta Pljevalja i države Crne Gore, posebno imajući u vidu činjenicu posjedovanja mehanizacije i kadrovsku i stručnu osposobljenost u pravcu jačanja građevinske operative, koja može odgovoriti svim zahtjevima i izazovima.

“U tom smislu Građevinski fakultet predstavlja jedan od oslonaca privrednog razvoja, zahvaljujući stručnosti i znanju svog kadra”, navodi se u saopštenju.

Rakočević je rekla da se kroz takve modalitete saradnje uspostavlja sinergija nauke i privrede koja za cilj ima jačanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja ali i privrednog sektora, što doprinosi razvoju društva u cjelini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije