fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivremeno ograničenje izvoza peleta

Privremeno ograničenje izvoza peleta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je danas donijela izmjene i dopune Odluke o privremenom ograničenju izvoza određenih drvnih sortimenata, koje se odnose na pelet.

Izmjene važeće Odluke su, kako je objašnjeno iz Vlade, donijete sa ciljem stabilizacije tržišta drvnih sortimenata i sprečavanja njihove nestašice na domaćem tržištu.

“Kako je u međuvremenu došlo do nestašice peleta kao energenta važnog za grijanje, a u izvozu se pojavljuju značajne količine, to je, u cilju sprečavanja daljeg odliva peleta, Odluka dopunjena odredbom o privremenom ograničenju izvoza. S obzirom na to da je proizvodnja peleta u Crnoj Gori značajno veća od potrošnje, dopunom Odluke je ostavljena mogućnost izvoza peleta uz odgovarajuću dozvolu”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Odluka je usaglašena sa najnovijim propisima Evropske unije (EU).

Vlada se takođe na sjednici upoznala sa Informacijom o obavještenju o raskidu ugovora o dugoročnom zakupu zaključenom između Vlade i konzorcijuma Northstar i Eques Capital Limited od 11. septembra 2009. godine.

“Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo finansija da u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, Zaštitnikom imovinsko pravnih interesa, Agencijom za investicija, Ministarstvom kulture i Upravom za zaštitu kulturnih dobara, formira Operativni tim za pregovore sa investitorom, koji će se baviti rješavanjem otvorenih pitanja u vezi sa ugovorom, a sve u cilju nastavka projekta u obostranom interesu”, objašnjeno je iz Vlade.

Takođe, na sjednici je usvojena Informacija o sprovedenom skraćenom postupku dobrovoljne likvidacije kompanije Montenegro Works Podgorica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...