fbpx
NaslovnicaMina SportU nedjelju finalni kvalifikacioni turnir

U nedjelju finalni kvalifikacioni turnir

Podgorica, (MINA) – Finalni kvalifikacioni turnir za 27. Kadetsko prvenstvo Crne Gore u šahu biće odigran u nedjelju u podgoričkoj Osnovnoj školi Štampar Makarije, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Navodi se da je za takmičenje prijavljeno 160 učesnika, a pravo nastupa imaju mladi šahisti iz Podgorice, Tuzi i Danilovgrada.

Prethodna dva vikenda igrani su kvalifikacioni turniri južne i sjeverne regije.

“Druga osnovna škola u Budvi bila je domaćin kvalifikacionog turnira južne regije, dok je Osnovna škola Ristan Pavlović u Pljevljima bila domaćin kvalifikacija sjeverne regije. U Budvi je nastupilo 80 učesnika, dok je u Pljevljima bilo 95 učesnika. Uz prijavljene u Podgorici, dolazimo do brojke od 340 učesnika, što je novi crnogorski rekord”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Najavljeno je da će početkom maja biti odigran finalni turnir.

“Prijave za nedjelju i turnir u Podgorici još traju, a zainteresovani se mogu prijaviti preko mail-a: [email protected]”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Turniri, čiji je organizator Šahovski savez Crne Gore, igraju se pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade.

“Sponzor kvalifikacionih turnira je Sava osiguranje. NLB banka će biti sponzor finalnog turnira. Prijatelji akcije su i Osmi red i CEDIS”, piše u saopštenju Šahovskog saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije