fbpx
NaslovnicaCrna GoraRegistrovana 24 nova slučaja infekcije

Registrovana 24 nova slučaja infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 24 nova slučaja koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 506 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, Nikšića pet, Pljevalja tri, Herceg Novog i Kotora po dva, i po jedan iz Berana, Budve i Ulcinja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 4,74 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.826.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 22 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 229.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 291.710.

U Podgorici je trenutno aktivno 106 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 44, Budvi 18, Kotoru 16, Pljevljima 15, Tivtu sedam, Herceg Novom šest.

U Bijelom Polju aktivna su četiri slučaja koronavirusa, u Beranama i na Cetinju po tri, u Danilovgradu i Ulcinju po dva i u Andrijevici, Kolašinu i Rožajama po jedan.

U Baru, Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije