fbpx
NaslovnicaCrna GoraZeković: Vlada pokazuje svoj antievropski vrijednosni profil

Zeković: Vlada pokazuje svoj antievropski vrijednosni profil

Podgorica, (MINA) – Činjenica da Vlada odbija da podrži jedinstvenu politiku Evropske unije (EU) najbolje pokazuje njen antievropski vrijednosni profil, smatra potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

“Suprotstavljajući Crnu Goru temeljnoj evropskoj politici konfrontiramo je, na štetu građana, čitavom demokratskom svijetu – preko 140 država članica Ujedinjenih nacija”, kazao je Zeković.

Kako je naveo, „prva demokratska” ili „ekspertska Vlada“, koja je došla na krilima „emancipatorskih litija“, sa zadatkom da državu vodi u svijetlu budućnost po pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, ima duboko antievropsku, odnosno prorusku politiku.

“Nakon temeljnog iživljavanja nad građanskim bićem Crne Gore, ne osjećaju ni mrvu odgovornosti zbog rezultata svoje Vlade”, kazao je Zeković.

On je kazao da sada konstituenti Vlade, koju sami ocjenjuju očajnom, žele “prodati” istu politiku u drugom pakovanju kao nešto novo.

Prema njegovim riječima, oni ubjeđuju da je novu Vladu neophodno formirati ne samo sa partnerima Demokratskog fronta (DF), već prije svega na njihovoj – DF politici.

“Upravo na antievropskoj politici ćemo, tvrde, ubrzati EU integracije. Evropski put, nezavisnost, NATO, građanski i sekularni karakter društva najbolje će čuvati i unaprijediti oni koji su bili protiv tih vrijednosti”, kazao je Zeković.

Kako je naveo, i nije toliki problem ako se napravi pogrešan izbor, “ali je problem kada želite taj pogrešan izbor da ponovite”.

“Insistiranjem na istovjetnoj grešci teško da možete uvjeriti nekoga da to radite u dobroj vjeri i da griješte usljed neznanja”, dodao je Zeković.

Prema njegovim riječima, stvari su previše jasne i potpuno očigledne.

“Ko danas kakvu politiku u Crnoj Gori zastupa i ko ima regionalne mentore i savjetodavce, čiji se ruski, antiEU i antiNATO pipci žele usaditi po sred nove crnogorske Vlade”, naveo je Zeković.

On je kazao da se to dešava u najdelikatnijem bezbjednosnom trenutku po region i čitavu euroatlantsku zajednicu.

“Insitiranje na istoj grešci neizbježno ukazuje na zlu namjeru”, zaključio je Zeković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije