fbpx
NaslovnicaCrna GoraZeković: Vlada pokazala nesposobnost da se nosi sa pandemijom

Zeković: Vlada pokazala nesposobnost da se nosi sa pandemijom

Podgorica, (MINA) – Populisti u aktuelnoj Vladi pokazali su nesposobnost da se nose sa pandemijom koronavirusa, poručili su organizatori današnjeg performansa ispred Ministarstva zdravlja, navodeći da treba učiniti više kako bi se zaustavilo dalje umiranje građana.

Grupa građana organizovala je performans zbog, kako su naveli, katastrofalne epidemiološke situacije usljed koje je preminulo više od 2,2 hiljade ljudi.

foto: MINA

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković kazao je da su ti ljudi stradali kao žrtve koronavirusa, ali i zbog neodgovornog ponašanja donosilaca odluka.

foto: MINA

Zeković je naveo da su se građani ujedinili kako bi iskazali poštovanje svim žrtvama koronavirusa.

foto: MINA

On je rekao da se tragični događaji u svijetu često obilježavaju praznim cipelama, kao simbolom smrti i ljudskog stradanja, koje se moglo spriječiti.

Tako i danas u Podgorici, prema njegovim riječima, prazne cipele svjedoče o osobama čiji su životi završeni prije vremena.

“Stradali su kao žrtve koronavirusa, ali i zbog neodgovornog ponašanja onih koji u ime nas donose odluke”, kazao je Zeković.

On je pojasnio da su se za performans odlučili kako bi istakli ljudske gubitke i skrenuli pažnju javnosti na nespornu odgovornost ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i na potrebu da se uspostavi odgovornija zdravstvena politika.

Prema riječima Zekovića, premijer Zdravko Krivokapić kontinuirano umanjuje opasnost od koronavirusa i svoja uvjerenja stavlja iznad medicine, dok ga ostatak Vlade u tome podržava.

Zeković je rekao da je performansom poslata politička poruka da treba učiniti više, kako bi se zaustavilo dalje umiranje.

„Populisti u ovoj Vladi pokazali su nesposobnost da se nose sa pandemijom. Zato i šaljemo poruku “Dosta je”, zato i šaljemo poziv da se svi u Crnoj Gori ujedinimo kao nikada do sada”, poručio je Zeković i pozvao sve građane da se vakcinišu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije