fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog nereda u Nikšiću privedene dvije osobe, četiri policajca povrijeđena

Zbog nereda u Nikšiću privedene dvije osobe, četiri policajca povrijeđena

Podgorica, (MINA) – U Nikšiću su zbog izazivanja nereda privedene dvije osobe, a tokom incidenata u tom gradu povrijeđena su četiri policajca, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, večeras se na Trgu Save Kovačevića, bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja, okupila grupa od oko 250 građana kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

“Policija je okupljenim građanima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu na šta su se oni oglušili i u pravcu policije počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete, upućujući im uvijedljive riječi”, kazali su iz policije.

Kako su rekli, tom prilikom građani su oštetili više službenih vozila Uprave policije, a četiri policijska službenika povrijeđena su u tim incidentima.

“Policija je primjenila zakonska ovlašećnja i upotrijebila sredstva prinude – ručni sprej prema grupi lica, nakon čega su građani nastavili sa napadima na policiju, te je policija upotrijebila sredstva prinude – hemijsko sredstvo i grupa je razbijena”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, brzom i efikasnom reakcijom policije brzo je uspostavljen stabilan javni red i mir.

“Policija intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u incidentima, a za sada su dva lica privedena u službene prostorije radi preduzimanja dalji mjera i radnji”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su u toku dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika tih incidenata.

Najčitanije