fbpx
NaslovnicaCrna GoraZakazali novu sjednicu kotorskog parlamenta 

Zakazali novu sjednicu kotorskog parlamenta 

Podgorica, (MINA) – Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP), Hrvatske građanske inicijative i Bruna Lonačarević zakazali su novu sjednicu kotorskog parlamenta, a jedina tačka dnevnog reda je razrješenje predsjednice Skupštine opštine (SO) Kotor Dragice Perović, saopšteno je iz DPS-a.

Iz DPS-a su kazali da Perović u kontinuitetu zloupotrebljava položaj kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor tako što sjednice prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine i odbornicima ne dozvoljava da vrše ovlašćenja koja su im povjerili građani.

“Na sastanku Klubova odbornika DPS-a, SD-a, LP, HGI i odbornice Brune Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u SO Kotor, donešena je odluka o sazivanju sjednice za četvrtak u deset sati sa jednom tačkom dnevnog reda – razrješenje Perović”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, U Kotoru je politička situacija jasna – postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje.

Iz DPS-a su kazali da je većina odbornika SO Kotor 5. juna podnijela zahtjev za razrješenje Perović, o koje se, kako su naveli, ona očigledno oglušila jer nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor.

“Dosadašnje zloupotrebe funkcije Perović i ne čude sa obzirom na činjenicu da je većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda – razrješenje predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića”, rekli su iz te partije.

Iz DPS-a su ocijenili da je tim postupkom u Kotoru zarobljena demokratija, “zavezana lancima sumanutih ideja, zarad održavanja njihovih pozicija”.

Kako su naveli, pečate loše vođene politike u prethodne tri godine Kotorani će dobro pamtiti.

“Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što takvi demokratski iskoraci nijesu zabilježeni u istoriji Kotora niti bilo gdje u svijetu”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije