fbpx
NaslovnicaCrna GoraZadić: Nastavićemo da podržavamo Crnu Goru na putu ka EU

Zadić: Nastavićemo da podržavamo Crnu Goru na putu ka EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je postigla napredak i najdalje odmakla u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), kazala je austrijska ministarka pravde Alma Zadić, poručujući da će Austrija nastaviti da podržava Crnu Goru i region na reformskom putu.

Ona je, na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, istakla da je ključ napretka u pregovorima sa EU reforma u oblasti vladavine prava, odnosno u poglavljima 23 i 24.

“Zadić je naglasila da je Crna Gora postigla napredak i da je država koja je od svih drugih na Zapadnom Balkanu najdalje odmakla u pregovorima sa EU”, navodi se u saopštenju kabineta potpredsjednika Vlade.

Abazović je kazao da je podrška Austrije na evropskom putu Crne Gore veoma značajna za državu.

“Želimo da budemo dio evropske porodice i zbog toga smo riješeni da isporučimo rezultate u rekordnom roku”, poručio je Abazović.

On je naglasio da je podrška Austrije politici proširenja EU do sada bila veoma važna za Crnu Goru i naveo da se nada da će u tom smjeru njihova politička vizija Unije biti nastavljena.

Razgovarajući o putu Crne Gore ka EU, Abazović je rekao da je, imajući u vidu novu metodologiju proširenja, borba protiv kriminala i korupcije na visokom nivou prioritet svih prioriteta rada Vlade i kabineta potpredsjednika.

On je konstatovao da je u prethodnih pola godine postignut određeni rezultat na tom polju.

Abazović i Zadić razgovarali su o položaju LGBT zajednice, problemima i izazovima sa kojima se ona suočava, zdravstvenim i ekonomskim posljedicama koje je ostavila pandemija, procesu masovne imunizacije građana i značaju predstojeće turističke sezone za Crnu Goru.

Abazović i Zadić govorili su i o potencijalima EU fondova za Crnu Goru i razmjeni iskustva na tom polju.

Najčitanije

Air Montenegro dočekao milionitog putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas je opslužila svog milionitog putnika i...