fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa sljedeću sedmicu predlažu sastanak opozicije

Za sljedeću sedmicu predlažu sastanak opozicije


Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) predložio je opoziciji da naredne sedmice bude održan sastanak lidera opozicionih stranaka i nezavisnih poslanika, kako bi u direktnom razgovoru definisali jedinstvenu opozicionu strategiju i konkretnu političku akciju.

Iz DF-a su kazali da se njihova inicijativa o zajedničkom sastanku lidera i djelovanju opozicije pokazala potpuno opravdanom i svrsishodnom.

Iz tog su podsjetili da su u njihovom pozivu za zajedničko djelovanje, naglasili da je osnovni korak da lideri opozicionih parlamentarnih stranaka, sa neophodnim legitimitetom za odlučivanje, sjednu za sto i razmotre sve eventualne predloge i ideje, a nikako pomoćnici ili ovlašćena lica, koja treba da konsultuju lidere nakon svakog iznesenog stava.

“Zato i želimo, da kolege predsjednici parlamentarnih opozicionih stranaka, na prvom zajedničkom sastanku iznesu svoje kredibilne predloge kako bi u atmosferi povjerenja i odgovornosti otpočeli sa efikasnim načinom rada”, navodi se u odgovoru DF-a opozicionim partijama.

DF-u su, kako su naveli, prihvatljivi javno saopšteni stavovi drugih opozicionih parlamentarnih stranaka, kao i nezavisnih opozicionih poslanika, na njihove predloge i da isto očekujemo i od drugih.

“Imajući u vidu očekivanja opozicione javnosti predlazemo da se u toku naredne nedelje održi sastanak predsjednika opozicionih stranaka i nezavisnih opozicionih poslanika kako bi u direktnom razgovoru definisali jedinstvenu opozicionu strategiju i konkretnu političku akciju”, navodi se u odgovoru DF-a.

Najčitanije