fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa evropski napredak ključno funkcionisanje demokratskih institucija

Za evropski napredak ključno funkcionisanje demokratskih institucija

Podgorica, (MINA) – Prvenstveni cilj društvene sinergije koja bi mogla da proistekne iz inicijative Savez za Evropu treba da bude očuvanje građanskog karaktera Crne Gore, kao najboljeg rješenja za državu, poručeno je na sastanku premijera Duška Markovića sa delegacijom Socijaldemokratske partije (SDP).

Kako je saopšteno iz Vlade, ključna tema njihovog sastanka bilo je pitanje funkcionalnosti državnih institucija i njihova kompetentnost i odgovornost.

“Na sastanku je postignuta saglasnost da društvena sinergija koja bi mogla proisteći iz inicijative Savez za Evropu treba da ima za prvenstveni cilj očuvanje građanskog karaktera Crne Gore, kao najboljeg rješenja za našu zemlju i građane”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se posebno fokusirali na pitanja daljeg unapređenja funkcionalnosti demokratskih institucija, što je preduslov za dalji napredak u procesu evropske integracije.

Predstavnici SDP-a podsjetili su da je cilj te stranke od nastanka bio nezavisna i demokratska Crnu Goru.

Oni su pozitivnim ocijenili Markovićevu inicijativu Savez za Evropu, navodeći da je svaki dijalog kvalitet više na demokratizaciji zemlje.

Najčitanije