fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuković: Ne pristajemo na molebane, umjesto razgovora

Vuković: Ne pristajemo na molebane, umjesto razgovora

Podgorica, (MINA) – Vladajuća koalicija u parlamentu ne može pristati da joj se kao alternativni prostor za djelovanje nude ulica i molebani, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković.

On je kazao Pobjedi da vladajuća struktura ne gubi entuzijazam da s ostalim parlamentarnim subjektima iz opozicije nastavi i dovrši parlamentarni dijalog i o ovim pitanjima.

Prema njegovim riječima, inicijativa postoji i vrata za razgovor su otvorena.

“Na drugima je izbor. Ili će prihvatiti da se vrate dijalogu u instituciji ili će nastaviti da forsiraju krivu drinu, koristeći van institucija situaciju koju su i sami dobrano isprovocirali da bi, u konačnom, blokirali i samu mogućnost takvog rada”, kazao je Vuković.

On je istakao da se pokazalo da je društvo i dalje podijeljeno, da su vlast i opozicija za mnoge u nepremostivoj, pa i parlamentarnoj instanci, a posebno da je verbalna konfrontacija oko suštine i poruka Zakona o slobodi vjeroispovijesti više nego očigledna.

Vuković je kazao da je Crna Gora ušla u zakonom određenu izbornu godinu i da je praksa da se u njoj normativni, pa i drugi uslovi ne mijenjaju, bar ne radikalno.

“Ali, ima i mišljenja da do raspisivanja izbora postoji mogućnost da se radi na doradi, pa samim tim vjerovatno i poboljšanju postojeće izborne legislative”, kazao je Vuković.

Na pitanje da li će i kada DPS zvanično uputiti poziv za razgovor o izbornom zakonodavstvu, Vuković je rekao da nema tu informaciju, ali da je poziv „odavno otvoren da se nastavi i dovrši razgovor o ovim pitanjima”.

“Pokazaće naredni dani. Bolje je razgovarati stotinu godina, nego provocirati sukobe, pa makar i verbalne koji bi trajali samo jedan dan”, kazao je Vuković.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...