fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuković: Izbor kandidata se sveo na tri, četiri imena

Vuković: Izbor kandidata se sveo na tri, četiri imena

Podgorica, (MINA) – Demokratska partije socijalista (DPS) vjerovatno će do sjutra objaviti ime kandidata za predsjedničke izbore, kazao je potpredsjednik stranke Ivan Vuković, dodajući da se izbor sveo na tri, četiri imena.

On je, u videu objavljenom na Tviter /Twitter/ nalogu DPS-a, kazao da se kao potencijalni kandidata najčešće pominje lider te partije i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović.

“Tačno je da sam se pominjao i ja i nijesam jedini. Tu je nekoliko imena figuriralo. Hajde da kažemo da se izbor sveo u principu na tri – četiri imena”, rekao je Vuković.

Kako je istakao, odluku će donijeti u odnosu na procjenu toga ko ima najbolje šanse za uspjeh, i o tome informisati javnost.

Vuković je rekao da očekuje da kandidat DPS-a pobijedi u prvom krugu, a, uz podršku drugih partija, i u drugom.

“Mislim da bi to bilo jako značajno, ne samo za našu partiju i blok koji predstavljamo, nego i za Crnu Goru u cjelini”, ocijenio je on.

Svjesni su, dodao je Vuković, da situacija u državi nije dobra.

“Predsjednički izbori su prava prilika da se pošalje poruka da ovo kako je radila vladajuća većina posljednje dvije i po godine, nije dobro ni za koga, bez obzira na političke razlike i da nakon pobjede uhvatimo zalet za parlamentarne, koji predstavljaju ključni momenat za političku budućnost Crne Gore”, naveo je Vuković.

Prema njegovim riječima, parlamentarni izbori su trenutak kada se mora napraviti pametan izbor.

“I tražiti neka mjera kompromisa sa onima sa kojima se DPS možda politički razlikuje, a u interesu države, nastavka procesa evropskih integracija, daljih reformi, svega onoga što nas ipak ne dijeli u Crnoj Gori”, rekao je Vuković.

On je kazao da svi žele da žive u uređenom društvu, evropskoj državi u kojoj institucije funkcionišu, u kojoj životni standard kontinuirano raste.

“Ako budemo pragmatični i pametni, vjerujem da možemo da se okupimo na toj platformi”, zaključio je Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije