fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukićević novi predsjednik nikšićkog odbora DPS-a

Vukićević novi predsjednik nikšićkog odbora DPS-a

Podgorica, (MINA) – Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić izabrao je dosadašnjeg direktora Centra za socijalni rad za Nikšić, Šavnik i Plužine Zorana Vukićevića za predsjednika odbora.

Iz DPS-a su kazali da je Opštinski odbor na današnjoj sjednici, jednoglasno, na prijedlog Predsjedništva, izabrao i Marka Burića za potpredsjednika.

“Iako je po Statutu DPS-a Vukićević mogao volonterski da obavlja funkciju predsjednika OO DPS Nikšić, odlučio je da odmah podnese ostavku na mjesto direktora Centra za socijalni rad”, navodi se u saopštenju.

Vukićević je kazao da je tim činom želio da izbjegne sve potencijalne situacije u kojima bi neko eventualno prepoznao sukob interesa, kao i u potpunosti da se posveti radu u partiji.

“Smatram da je ovo odgovoran pristup funkciji koju preuzimam, ali i odgovoran odnos prema dosadašnjem poslu. Nastavićemo predano da radimo u Nikšiću, a cilj nam je da pokažemo da smo i dalje bez sumnje najbolji i najkvalitetniji izbor u ovom gradu”, rekao je Vukićević.

Iz DPS-a su kazali da je Vukićević od 1997. do 2007. godine bio zaposlen u Javnoj ustanovi (JU) Dom starih “Grabovac” – Risan, kao socijalni radnik, a od 2007. do 2018. godine obavljao je funkciju direktora te ustanove.

“Od marta 2018. godine nalazi se na mjestu direktora JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, a član je Glavnog odbora DPS Crne Gore i Izvršnog odbora OO DPS Nikšić”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Burić bio honorarno angažovan u Televiziji Crne Gore od 2008. do 2009. godine, funkciju predsjednika Sportskog društva LIDER Fakulteta političkih nauka obavljao je od 2009. do 2010. godine.

“U okviru programa Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem pripravnički je završio u Elektroprivredi Crne Gore, gdje je i danas zaposlen, a član je Izvršnog odbora DPS Nikšić i odbornik u SO Nikšić”, dodaje se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a naveli su da je cilj novog rukovodstva nastavak uspješne politike na lokalnom nivou, kao i priprema partije za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

“Sjednica Opštinskog odbora DPS Nikšić održana je uz poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije