fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukić: Đukanović dužan da odluku uskladi sa zakonom

Vukić: Đukanović dužan da odluku uskladi sa zakonom

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će morati da povuče postojeću odluku o održavanju izbora u Beranama i Ulcinju 27. marta i donese novu koja će biti u skladu za novoizglasanim zakonom, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Vukić.

On je za Dan rekao da je to logičan slijed stvari nakon što su u Skupštini izglasane izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu.

„Predsjednik države mora povući postojeću odluku, a onda da donese novu, u skladu sa zakonskim rješenjem koje je donešeno u petak na Skupštini, kako bi se izbori u Beranama, Ulicinju i Plužinama održali zajedno sa izborima u 11 ostalih opština krajem maja ili početkom juna, za kad su planirani i izbori u Glavnom gradu“, naveo je Vukić.

Dopune zakona su u skupštinsku proceduru predali koalicija Crno na bijelo i opozicija.

Dopunama je predviđeno da će se prvi naredni izbori za odbornike u skupštinama opština Ulcinj, Berane i Plužine održati istovremeno sa redovnim izborima u Podgorici, Skupštini opštine Golubovci i skupštinama opština Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Kolašin, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Žabljak i Šavnik, pri čemu bi se odbornicima u skupštinama opština Ulcinj, Berane i Plužine produžio mandat do izbora.

Glasalo je 57 poslanika, od kojih 46 za Predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, i to poslanici opozicije, koalicije Crno na bijelo i SNP-a, dok je 11 poslanika, iz Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore, bilo protiv.

Poslanici Demokratskog fronta nijesu bili u sali za vrijeme glasanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije