fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Rekonstrukcija pale Vlade najveći u moru apsurda

Vujović: Rekonstrukcija pale Vlade najveći u moru apsurda

Podgorica, (MINA) – Rekonstrukcija Vlade koja je izgubila povjerenje u parlamentu je najveći u moru apsurda, i ta ideja je vrhunac izvrgavanja ruglu Ustava, prava, logike i zdravog razuma, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da je Crna Gora nakon 30. avgusta 2020. godine po mnogo čemu postala zemlja apsurda.

“Ali su svi ti apsurdi ništa u odnosu na ideju o rekonstrukciji pale Vlade, koja je vrhunac izvrgavanja ruglu Ustava, prava, logike i zdravog razuma”, rekao je Vujović.

On je naveo da to ne znači da “tridesetoavgustovci” ozbiljno ne razmišljaju da pokušaju još jednu predstavu pravnog i političkog ništavila, sve sa izgovorom borbe protiv nekoga, a u suštini borbe za fotelje za koje znaju da ih nikada više neće imati.

To je, kako je kazao Vujović, demokratija po njihovoj mjeri, koju su građani jako dobro osjetili.

“To je demokratija po principu – sve je dozvoljeno, apsolutno sve samo da se zadovolje vlastohlepni apetiti, na čelu sa kvazipremijerom koji je nakon nepunih godinu ispunjavanja dječačkog sna umislio da je rođen sa foteljom”, navodi se u saopštenju.

Vujović je kazao da izgleda da se ne preza ni od najsuludijih aranžmana, koje ne poznaju demokratije, pa čak ni autokratije, a to je da se rekonstruiše Vlada koja je izgubila povjerenje u parlamentu.

“Dakle, fotelje se očigledno neće zapaliti, ali ova družina koja nema ni minimum političkih skrupula očigledno ima namjeru da u zgarište pretvori cijeli pravni i politički sistem Crne Gore”, rekao je Vujović.

Prema njegovim riječima, partneri iz Evropske unije, dok gledaju ovu destrukciju i šta pojedinima može pasti na pamet, vjerovatno se pitaju da li imaju posla sa sistemom kambodžanskog tipa iz druge polovine 20. vijeka, ili sa zemljom koja stremi Uniji.

“Ako našim partnerima do sada nije jasno do kojih granica tridesetoavgustovci mogu da idu kako bi izbjegli izbore i vladali mimo Ustava i legitimiteta, očito je prilika da ih vide još jednom – sada kako otpada i posljednja nit tkanine sa njihove lažne demokratske i evropske odore”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije