fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Potvrda degradacije statusa i imidža države

Vujović: Potvrda degradacije statusa i imidža države

Podgorica, (MINA) – Ukidanje Jedinice za Crnu Goru u okviru Direktorata za proširenje Evropske unije (EU), potvrda je degradacije statusa i imidža države u međunarodnim i regionalnim odnosima, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović ocijenio je da je riječ o jednom u nizu opipljivih rezultata aktuelne Vlade kojim se, kako je kazao, temeljno urušava pozicija Crne Gore, a njeni interesi svode na želje zvaničnog Beograda.

“Urodili su plodom napori Vlade, koja se od svog osnivanja rukovodi isklučivo pristupom – što gore za Crnu Goru i njene interese, to bolje za našu apostolsku agendu”, naveo je Vujović.

On je kazao da su vanjskopolitički uspjesi Crne Gore od obnove njene nezavisnosti uvijek bili, kako je naveo, poseban trn u oku promoterima i izvođačima velikosrpske politike.

Prema riječima Vujovića, ti uspjesi bili su najbolji demanti “vjekovnih tlapnji o neodrživosti Crne Gore”.

“Zato je ova vlast integracionu politiku vodila kao da se nalazi na čelu kakvog srbijanskog okruga, ili 27. izborne jedinice, a ne nezavisne i suverene države, koja je do skoro bila regionalni predvodnik procesa integracija”, rekao je Vujović.

On je kazao da, po zamislima ključnih arhitekata političkih promjena od 30. avgusta, Crna Gora ne smije biti predvodnik u bilo čemu, osim u služenju interesima zvaničnog Beograda.

“Nakon najgoreg izvještaja o napretku, imamo nastavak trenda urušavanja imidža i statusa države u pristupnim pregovorima. Svaki dan opstanka ove vlade je godina nazadovanja za Crnu Goru”, zaključio je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...