fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučurović: U Crnoj Gori se ne može praviti vlast bez DF-a

Vučurović: U Crnoj Gori se ne može praviti vlast bez DF-a

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se ne može praviti vlast bez Demokratskog fronta (DF), kazao je poslanik tog političkog saveza Jovan Vučurović, navodeći da bez DF-a nema korjenitih promjena i diskontinuiteta sa bivšim režimom.

On je rekao da će se “Crna Gora osloboditi Demokratske partije socijalista (DPS) tek kada DF bude preuzeo poluge vlasti”.

Vučurović je za Dan kazao da se u Crnoj Gori ne može praviti vlast bez DF-a jer, kako je naveo, taj koji to namjerava želi da oživi DPS.

On je rekao da očekuje da se u ovoj godini ispoštuje volja građana od 30. avgusta 2020. godine, ili da se građanima vrati mandat pošto su iznevjerena njihova očekivanja.

Kako je naveo Vučurović, izgubljeno je već previše vremena na eksperimente koji nijesu bili dobri.

“Bivši režim nije demontiran, u mnogim oblastima nema jasnog diskontinuiteta sa tom politikom, nema rješavanja brojnih afera, nema procesuiranja ključnih ljudi iz DPS-a zbog korupcije”, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, do čitave te situacije je došlo zbog toga što DF i njegovi lideri nijesu bili u Vladi.

“Da jesu, sasvim sigurno bismo poslije nekoliko mjeseci imali jasne rezultate na svim poljima”, rekao je Vučurović.

On je istakao da bi Evropska unija (EU), prije svega, trebalo da unapređuje partnerstvo sa Crnom Gorom, a ne da, kako je kazao, daje naloge na koji način će se uređivati odnosi u državi i ko će praviti Vladu.

“Pošto im je propao eksperiment sa ekspertskom vladom, sad imaju druge ideje i naredbe, i to je taj kolonijalni odnos, koji je, što se tiče DF-a, neprihvatljiv”, kazao je Vučurović.

On je dodao da se zna ko je većina, i da su to rekli građani 30. avgusta 2020. Godine.

“Tako da se nadamo da EU misli na tu većinu. Ako EU misli da to nije tako i da određenim igrama u vlast vrati DPS, onda će vjerovatno biti u prilici da ponovo jasno vidi koja je to većina”, rekao je Vučurović.

On je kazao da nema sumnje da su u Vladi povodom popisa slušali neke međunarodne adrese umjesto da slušaju građane.

Prema riječima Vučurovića, nepotpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) je mrlja na obrazu Crne Gore.

“SPC je stvarala Crnu Goru. Imali smo nedavno jasnu poruku vladike Irineja, jedne od najuglednijih ličnosti naše crkve, koji je saopštio stav SPC u vezi sa Temeljnim ugovorom i ne vidim razloge da se dodatno tumače ti stavovi, već prosto ostaje pitanje da li država želi da potpiše ili ne”, rekao je Vučurović.

Kako je naveo, da je DF bio u Vladi, prošle godine bi bio održan popis i potpisan Temeljni ugovor sa SPC.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije