fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić: U Crnoj Gori se pokušava ignorisati izborna volja građana

Vučić: U Crnoj Gori se pokušava ignorisati izborna volja građana

Beograd, (MINA) – U Crnoj Gori se pokušava ignorisati izborna volja građana, ocijenio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić, navodeći da ga taj fenomen brine, ali da se on ni na koji način ne miješa u formiranje nove crnogorske vlade.

Na pitanje kako vidi to što ga pojedini optužuju da je angažovan u formiranju vlade u Crnoj Gori, on je kazao da prihvata da bude, kao i uvijek, dežurni krivac, i u Srbiji i regionu.

“To me ne zanima, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, nadam se i vjerujem da ćemo ih i imati”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je kazao da ga ne brinu napadi na njega, koliko izjave nekih ljudi u Crnoj Gori za koje se, kako je naveo, ne zna da li su tajkuni ili političari, da vlada ne treba da bude formirana u skladu sa osvojenim glasovima.

Prema njegovim riječima, to je nova paradigma u političkom životu kompletnog regiona, ali i Evrope.

“Jedan od njih je preksinoć rekao – mi se zalažemo da vlada ne bude sastavljana proporcionalno broju dobijenih glasova”, naveo je Vučić.

To se, kako je kazao, ne može drugačije razumjeti nego da ih nimalo nije briga za koga narod glasa, „i da neće da vladaju oni za koje je narod glasao, već oni koji misle da su elita i imaju medije i novac“.

Vučić je kazao da je ta paradigma sve više prisutna u svijetu – da vladaju oni koji nemaju podršku naroda i ne moraju da pobijede na izborima, već je dovoljno da sebe proglase onima koji će da vladaju.

On je istakao da je to opasan fenomen, protiv kojeg se treba boriti svim demokratskim sredstvima.

Vučić je naglasio da je u Srbiji najvažnije šta kaže narod, a ne ono što žele pojedine grupe i njihovi partikularni interesi.

Najčitanije