fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić: Ne želim da se miješam u formiranje vlade

Vučić: Ne želim da se miješam u formiranje vlade

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da se miješa u formiranje vlade u Crnoj Gori, ali da nije saglasan sa liderima Demokratskog fronta (DF) u vezi sa formiranjem ekspertske vlade.

Vučić je Televiziji Vijesti kazao da je mitropolit crnogosko-primorski Amfilohije bio važna ličnost za Crnu Goru i srpski narod.

On je naveo da je došao zbog sahrane kao predsjednik Srbije da bi pokazao poštovanje prema njemu i da kaže koliko mu je žao što se dogodilo u istorijskom trenutku “u kom bi njegova mudrost i znanje bili i te kako potrebni”.

Vučić je dodao da je njegov posljednji susret sa Amfilohijem bio odličan.

On je kazao da ne želi da se miješa u formiranje vlade u Crnoj Gori i da on “nije američka ambasadorka da određuje ko treba, a ko ne treba da bude u vladi”.

Vučić je rekao da će sarađivati sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem i da će poštovati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

On je kazao da nema ambiciju da kontroliše ni Krivokapića ni DF, a da ne bi govorio o bliskosti sa Đukanovićem i da su jedan drugom otvoreno govorili različite stavove o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

Vučić je naveo da smatra da se Krivokapić informisao iz tabloida oko projekta Beograd na vodi, ali da je to prevazišao.

On je kazao da sa ponosom daje značajan novac srpskim organizacijama u Crnoj Gori zbog očuvanja pisma i srpskog jezika, ali da je pomagao i Crnogorcima i da je u Malom Iđošu uveo crnogorsku manjinsku stranku u lokalnu vlast.

Vučić je naveo da milioni EUR nijesu veliki novac za Srbiju i da će nastaviti da ulažu i “pomažu svoj narod”.

On je rekao da smatra da ima važnijih pitanja za odnose Crne Gore i Srbije od pitanja Svetozara Marovića o čijem izručenju ćute institucije u Srbiji.

Vučić je izjavio saučešće patrijarhu Irineju i vjernicima u Crnoj Gori zbog smrti Amfilohija.

Vučić do sada nije dolazio u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, a ranije danas najavio je da će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

Najčitanije