fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić i srpski mediji da ne manipulišu sadržajem Rezolucije

Vučić i srpski mediji da ne manipulišu sadržajem Rezolucije

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikako da shvati da je Crna Gora nezavisna država i da odluke donosi u interesu svojih građana i države, a ne da bi bilo kome drugom naštetila, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković.

“Pošto je gotovo nemoguće da predsjednik susjedne države nije vidio u cjelosti tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, očigledno namjerno, a njegovi tabloidi ga u tome precizno slijede, prenebregava dio koji eksplicitno govori o tome da se genocid ne može pripisati ni jednom narodu u cjelosti, već isključivo pojedincima koji su ga počinili”, naveo je Bošković.

On je rekao da Vučić treba da zna da Crna Gora bezrezervno stoji uz sve svoje građane, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje i da nema potrebe da ih “ovako patetično hrabri“ predsjednik bilo koje druge države.

“Jasno je da su mu ove svakodnevne jadikovke potrebne za unutrašnju upotrebu i novi ciklus teza o “ugroženosti Srba“ i neophodnosti njihove odbrane, koju će naravno on sprovesti”, kazao je Bošković.

Kako je naveo, Vučić mora uvijek da ima na umu da ni on, ni bilo ko drugi izvan Crne Gore, nema pravo da utiče na odluke najviših državnih crnogorskih institucija.

“Kao što je namjerno prenebregao cjeloviti tekst Rezolucije, tako Vučić namjerno prenebregava da je Srbija još 2010. godine usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, u kojoj se doslovce poziva na hašku presudu i „osuđuje se zločin na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu“”, rekao je Bošković.

Prema njegovim riječima, ono što je sama Srbija već učinila prije 11 godina, osuđujući genocid u Srebrenici, Vučić bi danas da zabrani Crnoj Gori.

Bošković je podsjetio da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena iznad dvotrećinskom većinom glasova u crnogorskom parlamentu.

“Čime su poslanici pokazali da je građanski i evropski duh Crne Gore neuništiv, uprkos suludoj ideji “srpskog sveta“, eksponentima Vučića u Crnoj Gori i lavini laži da je Rezolucijom jedan narod označen kao genocidan”, zaključio je Bošković.

Najčitanije