fbpx
NaslovnicaCrna GoraVolonteri Telekoma započeli sadnju botaničke bašte

Volonteri Telekoma započeli sadnju botaničke bašte

Podgorica, (MINA) – Volonteri Crnogorskog Telekoma sadili su danas drveće u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“ i tako se predstavili kao zlatni sponzor botaničke bašte, koju dnevni list Pobjeda poklanja toj prosvjetnoj ustanovi, povodom svog 75. rođendana.

Kako su kazali iz Telekoma, to je još jedna akcija kroz koje Volonterski klub Telekoma promoviše ekologiju i ozelenjavanje Crne Gore.

Ekspert za korporativnu komunikaciju u Telekomu, Matija Otašević, rekao je da je odgovoran odnos prema životnoj sredini, samim tim i prema zajednici, za Telekom važan dio poslovanja.

»Podgorica nema mnogo građevina sa početka prošlog vijeka koje su, poput Gimnazije, postale simboli Grada, a zahvaljujući ovoj inicijativi Pobjede oko hiljadu i po učenika Gimnazije dobiće ljepše dvorište«, rekao je Otašević.

Ono što je važnije, dodao je on, dobiće i mjesto za sticanje znanja o prirodi, jer su botaničke bašte najbolja prilika da se u praksi provjeri znanje iz biologije stečeno iz knjiga i aplikacija.

Sadnja botaničke bašte u Podgorici jedan je od poklona koje za svoj rođendan građanima Crne Gore poklanja „Pobjeda“. Osim podgoričkoj Gimnaziji, „Pobjeda“ je nedavno botaničku baštu poklonila i Gimnaziji na Cetinju.

Iz Telekoma su napomenuli da će nastaviti sa akcijama ozelenjavanja crnogorskih gradova.

Pozvali su građane da im se pridruže koristeći nove mogućnosti aplikacije Moje drvo, kroz koju mogu da doniraju manje iznose od tri i pet EUR za sadnice, za šta dobijaju gigabajte.

Najčitanije