fbpx
NaslovnicaCovid19Vlada što prije da prihvati ponuđene donacije

Vlada što prije da prihvati ponuđene donacije

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokrate (SD) pozvale su Vladu da što prije prihvati ponuđene donacije vakcina protiv koronavirusa i, kako je saopšteno iz te partije, ne stavlja na kocku živote građana.

Član Glavnog odbora SD Bijelog Polja Ismar Ćorović kazao je da je, uprkos desetomjesečnim naporima zaposlenih u bjelopoljskom Domu za stare da sačuvaju štićenike, virus COVID-19 ušao u tu ustanovu i odnio četiri života.

On je rekao da je nakon toga ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, “bez imalo griže savjesti i sa puno smjelosti, odlučila da posjeti tu ustanovu, zanemarujući da je prije samo nekoliko dana odbila dvije vrijedne donacije koje su mogle da spriječe niz ovih nemilih događaja”.

“Pozivamo Vladu da što prije prihvati ponuđene donacije i ne stavlja na kocku živote naših građana, jer ćemo u suprotnom za svaku novu žrtvu tražiti odgovornost Borovinić Bojović”, naveo je Ćorović.

On je kazao da se, poštujući protokole koji nalažu da medicinsko osoblje ima prioritet prilikom vakcinisanja, nameće pitanje da li su žrtve iz Doma starih mogle biti zaštićene i da li će Borovinić Bojović preuzeti odgovornost za dešavanja u toj ustanovi, zbog odbijanja donacija vakcina¬.

“Još koliko političkih poteza treba da povuče aktuelna vlast pa da prioritet budu njeni građani, a ne jeftini politički poeni i demonstriranje moći koje stanovništvo Crne Gore plaća životima”, pitao je Ćorović.

On je pitao Borovinić Bojović da li je to ta “bolja, nova politika kada se vrši selekcija i degradacija medicinskog osoblja pa radnici tih ustanova nakon deset mjeseci borbe, odvajanja od porodica, danonoćne brige o najstarijima, ne budu nagrađeni bonovima od 200 EUR”.

“Da li ministarka Bojović zna kako je biti odvojen od porodice na 30 dana u najtežem periodu? Da li zna da su heroji Bijelog Polja upravo radnici Doma za stare u tom gradu”, naveo je Ćorović.

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...